A hazug büntetése egyáltalán nem az, hogy nem hisznek neki,
hanem az, hogy nem tud hinni senkinek.
George Bernard Shaw

Felbán Edina oldalai

Már annyi weblapot készítettem Edina tiszteletére (inspirációjára), hogy közönséges halandó számára megpróbáltatás lehet közöttük eligazodni. Elhatároztam, hogy egy önálló weboldalon – műfajra tekintet nélkül – kronologikus sorrendben felsorolom a fontosabbakat. Nagyjából ezzel egy időben névadó ünnepségsorozatot tartok, mely során kis mértékben módosítok, javítok, illetve kiegészítek pár írást. Az ünnepségek lényege: a fél évtizeddel ezelőtti szakításunk óta páratlan türelemmel vártam Edina tisztességes magyarázatát/bocsánatkérését. Ez sajnos azóta sem történt meg, ezért teljesítenem kell az eredeti tervemben megfogalmazott feladatot. Nem hagyhatom szó nélkül Edina eljárását, lehetőséget kell teremtenem a gyanútlan ismerőseinek, ha tájékozódni akarnának, elkerülhessék azt a megalázó helyzetet, amibe én jutottam. A „névadó” nem jelent többet, minthogy az eddigi monogram helyett a látogató ezután találkozhat a weblapokon Edina teljes nevével és azon rongyrázó cég publikus adataival, amelyik közpénzből (a nép vagyonából) két-két és fél évtizeden keresztül nyújtotta, majd nyugdíjba vonulása utáni időkre bebiztosította Edinának a habzsi-dőzsit.

A boldog idők

Az önleleplezés után

Az első egy meglehetősen eklektikus írás, melyben sok gondolatot és tényt felsorakoztatok, amikkel Edina józan eszére gondoltam hatni. (Nem sikerült.) A későbbi, inkább tematikus írásokban igyekeztem tartani magam a kitűzött tárgyhoz – ami mellett megfigyelhető az egyre erőteljesebb, egyre izgalmasabb tartalom (minthogy hellyel-közzel egymásra épülnek, célszerű tartani az alábbi sorrendet).

Válogatott idézetek

Végül, jöjjenek ábécébe rendezve a figyelemreméltóbb vagy Edina oldalain el nem sütött, ám vele kapcsolatos gondolataim.

A hazugságról
A megátalkodott titkolózók bármilyen egyéb hazugságra is képesek.
A mi összetartozásunk malterja – tudtomon kívül – a hazugság volt.
Aki azt állítja, hogy nálam őszintébb, az hazudik.
Az egy ócska kis hazudozó, aki legalább negyed évszázadon át titkolta előttem, hogy titkol engem.
Megvetem azokat a hazudozókat, akik azt hazudják, hogy nem hazudnak.

Egyéb mondások
A dolgok attól még léteznek, hogy nem beszélünk róluk.
Az ostobák ravaszabbja hallgat.
Ágyban ismerszik meg az ember.
Párkapcsolatban a gondolat szárnyalása az idővel fordítottan arányos. Legalább van mivel hadakozni…
Tartózkodj az olyanoktól, akik könyvespolcát Wass Albert, Nyírő József vagy hasonló szerzők irománya díszíti.

Ezzel a weboldallal mindössze az volt a célom, hogy – igazodva a kor technikai lehetőségeihez – a körültekintőbbek kezébe mankót adjak a tájékozódáshoz, valamint esetleg megfontolásra késztesselek; ha viszont véletlenül az enyémhez hasonló csapdába pottyannál, kizárólag önmagadat hibáztathasd. Mindazonáltal, ha úgy látod, valamiben tévedek, valamit rosszul gondolok, vagy felkeltettem az érdeklődésed, és többet szeretnél megtudni, csak szólj vagy írj. Van még mit mesélnem…

Készült:
Utolsó módosítás:
2018. 03. 17.

© Tuna András, 2006–2018